21 Şubat 2011 Pazartesi

EVDE OYUN HAMURU YAPIMI.

Kızım haftanın 3 günü kreşe gidiyor. Geri kalan 4 gün evde ve sürekli birşeylerle oyalanmak istiyor. Ben de bu durumda onun ilgisini çekebilecek oyunlar, aktiviteler üretmeye çalışıyorum. Bu seferki aktivitemiz oyun hamuruyla oynamaktı. Ancak benim kızım, doğduğundan beri herşeyi ağzına attığı için, hamurun evde yapılması gerekiyordu. 30 yıllık hayatımda hiç hamur yoğurmamış, nasıl yapıldığını bile bilmeyen ben, söz konusu kızım olunca, girdim mutfağa. Göz kararı unu kaseye boşaltıp, üzerine kıvama gelinceye kadar su ekledim. Enteresan bir şekilde, ilk denememde tututurdum:) Sonra yıkanınca çıkan boyalarla hamuru kızımın önüne koydum, yere de caillou halımızı tabiki:) Zeynep Duru önce korktu, eline almak istemedi böyle yumuşak birşeyi. Sonra alıştı, boyadı, şekilden şekile soktu. Düşündüğümden daha çok ilgisini çekti.

Bugün kreş günüydü, yarın yine evde. Bakalım anne aklımla, nasıl bir aktivite uydurup, yarını güzel geçirtip eğlendireceğim kızımı....

6 yorum:

  1. süper annem benim harika dahiyane bir fikir olmuş dediğin gibi herşey ağıza atıldığı için ben pek cesaret edemiyorum "hala" bizimki yemekle kalmaz heryere bir güzel yapıştırır....boya kalemi veriyorum duvarları boyuyo ağzını boyuyo ellerini çiziyo filan ...

    YanıtlaSil
  2. Bizim boya kalemleriyle facia resimlerimizi görsen, Asya'mı öpersin:) Ne el, ne yüz, ne kıyafetler.... Hepsini boyuyor zilli:))

    YanıtlaSil
  3. ne güzel yapmışsın Ezgi,bravo valla :)
    ben hazır aldığımızı bile vermekten korkuyorum,vıcık vıcık heryer hamur oluyor,halı mahvoldu zaten,kreş zamanını bekliyorum bu tür aktiviteler için :)))

    YanıtlaSil
  4. Bizimki de normalde çok bulaştırır ama, bu sefer kazasız belasız atlattık Ferdacım:)))

    YanıtlaSil
  5. oh ne güzell , keyifli zamanlar geçirmişsiniz...

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten de çocukla yapılan şeyler, zor da olsa, yorucu da olsa, ''pis'' de olsa, insanı yine de çok eğlendiriyor:)))))))

    YanıtlaSil