16 Mart 2011 Çarşamba

SİMİTÇİİ CAFE

Bazı mekanların enerjisi vardır, sıcaklığı vardır. Huzur verir insana. Orada yediğin, içtiğin, daha bir farklı, daha bir lezzetlidir. Senin değildir ama, senin gibi olmuştu artık....
Eşimle tanıştığımda ofisinin hemen karşısındaki bir cafeye çok sık gittiğinden bahsetmişti. Sıkı bir çay tiryakisi olduğundan, hava da güzel olunca, her fırsat bulduğunda bu cafenin bahçesinde alıyordu soluğu. Sonra birlikte gitmeye başladık. Nişanlıyken de evliyken de. Üstelik evlenince taşındığımız ev, bu cafeye de çok yakındı. Sonra kızımız doğdu. 30 günlüktü ilk kez oraya götürdüğümüzde:) Bizim ilişkimize, nişanlılığımıza, evliliğimize tanıklık eden bu cafede, artık kızımız koşturup oynuyordu:) Sonra sürekli karşılaştığımız halde tanışmakta çooookkk geç kaldığımız sahibesi Gürsel hanımla samimi olduk. Bahçede Türk kahvesi muhabbetlerimizin tadına doyum olmaz, sohbet uzaaar gider.... Kızıma bayılır Gürsel. İlk doğum gününde orada bir parti bile verdi, muhteşemm bir pasta sürpriziyle hem de:)
Yaklaşık 5 yıldır hemen hemen her hafta sonu Simitçii Cafe 'deyiz biz ailece. Kızım o kadar alıştı ki; mutfağa gider, personelle sohbet eder, dolaptan kendine meyve suyu alır:) Sağolsunlar personel de çok sever kızımı, birbirlerine çok alışkınlar yani. Gürsel'i görünce hemen ''Güüydell'' diyerek masasına gider, kucağına oturur, iPhone nunu karıştırır, animasyonlarıyla oynar. Gürsel de hiç rahatsız olmadan, hatta kahkahalarla Zeynep Duru'yu izler.( Gürsel'e göre Zeyno tabi:)
Çok tatlı bir kadındır Gürsel. Çok enerjik, çok güler yüzlü, çok içtendir. Yıllar boyu karşılaşıp da, tanışmak için niye bu kadar geç kaldığımı hala anlamış değilim. İşte bu güzel kadın, şu sıralar tatlı bir telaş halinde. Çünkü Simitçii Cafe 'nin 3.sü yakında açılıyor. Biz Çankaya yıldız şubesine gidiyoruz evimize yakın olduğu için. Diğer şube Ümitköy'deydi. Şimdi Çayyolu semtine yeni bir Simitçii daha açılıyor. Biz de heyecanla bekliyoruz yeni mekanı:)
Allah'ım bu yeni mekanda da bol kazanç ve huzur versin Gürsel'ciğime. Heyecanına heyecan katsın, enerjisini hiç boşa çıkarmasın. Bu yazı da bizim ailecek, açılış sürprimiz  olsun yeni Simitçii'mize:)
 Yeni Simitçii Cafe hayırlı ve uğurlu olsun canım arkadaşım. Darısı 5., 10. şubelere artık:)....

2 yorum:

  1. ezgim canım arkadaşım özledim valla sonunda geçtim buraya olmadı wordpress sıktı beni...ne zamandır görüşemedik iyisinizdir umarım...

    YanıtlaSil
  2. Canımmm valla ben de özledim, merak ettim seni. Bir ara arayayım konuşalım canım. Öpüyorum seni ve Asya'mı......

    YanıtlaSil